餐廳環境闊落, 裝潢設計以型格為主調, 有提供吧枱, Omakase 區及ᴠɪᴘ廂房~餐牌有兩款, All Day Bench Menu - $438/person, 另外一款係主打串燒YAKITORI SET - $550/person, 我今次就揀左colourful menu 的All Day Bench Menu - $438/person, 很豐富多種類, 仲可以加錢飲料free flow 2小時, 喜歡飲酒的朋友又多個選擇。* SPECIAL: (酒漬鮑魚 >雜錦魚生他他 >和牛壽喜燒小鍋)~ 凍鮑魚用鮑魚器皿擺放, 好襯, 鮑魚食落爽口彈牙,酒漬令味道更加提升了。~ 魚生鮮甜,用小圓盤裝載很精緻。~ 一小鍋和牛壽喜燒,和牛很大片, 夾雜小小甜甜地既湯底一齊食,唔錯。* APPETIZER:燒鱈魚片和枝豆 ~ 餸啤酒的一流小食鮟鱇魚肝醬多士 >合桃小女子 >炸蟹肉可樂餅 >赤飯 >玉子燒 ~ 同樣擺放得很精美, 可以自由選擇由淡味去到濃味進食, 我個人就比較喜歡鮟鱇魚肝醬多士, 鹹香味濃配多士, 有口感, 合桃小女子很脆口,

~ 魚生鮮甜,用小圓盤裝載很精緻。

* APPETIZER:

燒鱈魚片和枝豆 ~ 餸啤酒的一流小食

~ 同樣擺放得很精美, 可以自由選擇由淡味去到濃味進食, 我個人就比較喜歡鮟鱇魚肝醬多士, 鹹香味濃配多士, 有口感, 合桃小女子很脆口, 酸酸地很開胃呀~

*SASHIMI  (三文魚 >鯛魚 >赤蝦)

三款剌身都很鮮甜肥美;赤蝦肉質爽口彈彈的。

*SKEWERS  (紫洋蔥 > 茄子> 雞翼)

紫洋蔥有驚喜, 平時食串燒比較小叫, 估唔到食落同茄子一樣, 鮮嫩多汁,清新爽甜。雞翼燒至皮外脆內嫩, 油香滿溢, 入面咬落好juicy~

串燒會另附上3款調味:炭鹽, 黑胡椒, 七味粉, 個人覺得唔駛點都好夠味, 食佢原味最正。

*MAIN  (炭燒A4伊藤和牛) +$98

有十款可以揀, 我有選擇困難正, 哈哈, 樣樣都好味咁, 最後選擇了最愛的和牛, 之前係台灣食過炭燒和牛一試難忘, 所以今次都叫左, 無失望, 呢到燒到剛好, 不會太熟, 呢點好重要, 和牛切成厚厚一小件,色澤粉嫩, 入口軟嫩多汁,肉味濃郁, 推介。
炭燒A4伊藤和牛

*DESSERT (抹茶布甸)

入口軟滑,甜度適中,抹茶味很香, 配搭埋滑溜溜的布甸, 為這道晚飯劃上完美的句號。

整體用餐感覺舒服愉快, 店員也殷切有禮,服務好好, 會再次回訪。
2024-05-29
炭燒A4伊藤和牛