2019-06-23 85 瀏覽
經過油麻地見到依間又可以食燒肉又可以食剌身又可以打邊爐既餐廳,最岩幾個朋友一齊食野但又諗吾到食咩既黎試,咁就可以滿足哂幾個人既願望👻我地今次叫左美國牛肩肉火鍋放題加剌身套餐(成人$198 小童$158)剌身有三文魚,北寄背,甜蝦同帶子,每樣大概兩片,好多有埋剌身既火鍋店剌身都會比較遜色,但依度既剌身比想像中厚切同新鮮,甜蝦同帶子好大隻好鮮甜!出面會有個自助區可以自己拎火鍋配料,配料有好多種選擇,例如芝士丸,蟹子丸,芋頭,魚,泰式鳳瓜,螺肉同中華沙津都有,出面仲可以自己調校醬汁,有我最鍾意既胡麻醬,點牛肉好好食!我地揀左日式沙爹湯同蕃茄湯,比較失望既係湯底吾夠濃郁,所以配料一定要點埋醬汁先夠濃味.肉有牛肩肉,雞腿肉同黑豚肉,味道都吾錯吾會好韌😋而飲品都有好多選擇,除左有汽水烏龍茶仲有冰沙同奶昔,本來對火鍋店既自製飲品無咩期望,但驚喜既係朱古力冰沙朱古力味好濃好好飲🥰
2019-06-20