2024-08-15 5279 瀏覽
今日難得收早,同老公打個靚邊爐,嚟到觀塘淥鼎記,裝修好有中國風。燈光很好,不太暗,坐位舒適。放題沒有限時,有足夠時間慢慢食,同家人、朋友歡聚的好地方。有幾個唔同價錢的火鋦放題比你揀,我哋揀左爵爺放題,包一個哈根大師雪糕。先來前菜拼盤,賣相相當吸引。日本時令魚生刺身,魚生非常新鮮,按人頭上,分別吃了鮑魚,帶子,魚生,刺身蝦,全部都好新鮮,帶子好大粒,魚生厚切,刺身蝦非常爽口,鮑魚同樣有咬口。雖然唔係貴價食材但感覺真係好鮮甜,擺設又好特別,真係好吸引,火鍋店水準來說已不錯。值得一讃係火鍋前有六個主菜比你揀,非常吸引,包括有重慶雞煲、酸菜魚、啤酒鴨、香辣烤魚、藤椒烤魚和原味椰子雞,確係吸引。我地揀左重慶雞煲(小辣),但雞肉比較鞋沒有雞味。食完雞煲之後仲有六個不同的湯底比你揀,包括有鴨血麻辣鍋、澳門豬骨鍋、花膠美人鍋、皮蛋芫茜鍋、田園蕃茄鍋和馬來沙嗲鍋。我地揀左花膠美人鍋,奶白色的湯底加入紅棗及杞子,十分養生,味道好鮮甜,非常濃郁。湯底裹面有好多花膠十分之唔錯,真材實料,我覺得D食物熟咗都唔需要點其它醬料。到自助區,應有盡有,有不同的菜、菇,丸類多到眼花撩亂,全部都是新鮮製作的。整體環境好乾淨

先來前菜拼盤,賣相相當吸引。

到自助區,應有盡有,有不同的菜、菇,丸類多到眼花撩亂,全部都是新鮮製作的。整體環境好乾淨,坐得好舒服,而且店員服務勤快,招呼唔錯好貼心,上菜速度都好快,食物質素都好好,食材新鮮,又多款式選擇。至於價錢方面中等價錢,御善火鍋食物多元化多選擇,我覺得可以試下。

2024-05-15