​ 每次經過呢間餐廳都俾門口嘅大黃蜂吸引住好想入去食,今次終於有機會去食。 一入到去,店內有好多transformer嘅元素, 連枱面嘅辣椒油都用柯柏文裝住,認真有心思, 睇嚟店長係忠實粉絲先做到咁講究。 炸珍珠奶茶($32) 好有特色,而且好好味,估唔到珍珠奶茶可以炸出嚟。 食落表面好脆口,入要帶點煙韌,就好似平時飲珍珠奶茶咬珍珠嘅感覺, 好香奶茶味再配埋煉奶,味道好夾,好出色,真係必嗌。 子然雞中翼($32) 煎得表皮好脆口,入面夠嫩滑,而且孜然味好香濃。 豬頸肉油渣絲湯($68) 料好足,有冬菇、肉碎、蔥、菜心、芽菜、蝦米, 豬頸肉燒得好香,又厚又大塊,個湯好香豬油味,味道好香, 出面絕對食唔到一樣嘅風味,值得一試。 燒安格斯牛肉牛舌湯麵($68), 餐牌寫住湯底係每天煲製8小時,唔怪得咁香濃, 牛肉牛舌係另上嘅,燒得好香再配合蔥香, 同埋個湯有冬菇、爆香咗嘅蒜、蔥同肉碎,味道好豐富。 博派麵館:荃灣德海街18號富利達中心地下D舖

一入到去,店內有好多transformer嘅元素,
連枱面嘅辣椒油都用柯柏文裝住,認真有心思,
睇嚟店長係忠實粉絲先做到咁講究。

好香奶茶味再配埋煉奶,味道好夾,好出色,真係必嗌。

豬頸肉燒得好香,又厚又大塊,個湯好香豬油味,味道好香,
出面絕對食唔到一樣嘅風味,值得一試。

燒安格斯牛肉牛舌湯麵($68),
餐牌寫住湯底係每天煲製8小時,唔怪得咁香濃,
牛肉牛舌係另上嘅,燒得好香再配合蔥香,
同埋個湯有冬菇、爆香咗嘅蒜、蔥同肉碎,味道好豐富。

博派麵館:荃灣德海街18號富利達中心地下D舖