2024-01-05
今朝一早跑完步,中午時間約左朋友來呢家餐廳聚會。一邊食一邊享受美食,呢個經歷真系高級享受啊。「番茄肥牛拉麵」方面,番茄經過熬煮後,湯汁非常香濃,肥牛肉質鮮嫩多汁,內部的肉質則保持著柔軟的口感,非常適合喜愛食牛肉的人品嚐,食完成個人都好幸福😆👍🏻「吉列炸蝦」方面,吉列炸蝦嘅味道真係令人無法抗拒😍!首先,啲蝦仁揀得又大隻又新鮮,肉質彈牙同時鮮甜,一啖咬落去真係十分滿足🤤。外層嘅麪衣炸到金黃脆口,口感香脆而且唔油膩,聽到啲嘶嘶聲真係好過癮👍!每一隻蝦仁都包裹住一層恰到好處嘅炸粉,令個炸蝦外脆內軟,啱啱好噉融合曬啲鮮味同埋香脆感😋。加上隨附嘅醬汁,不論係甜辣醬定係塔塔醬,都可以令啲炸蝦嘅味道更加突出,真係食指大動💯。食落口真係香氣四溢,每一啖都盡顯海鮮嘅鮮美同埋炸物嘅美妙組合🎉。一份炸得好嘅吉列炸蝦,無論係小朋友定係大人,都一定會愛不釋口,成為餐桌上嘅明星菜式🌟。如果你鍾意食海鮮嘅話,呢道菜絕對係你唔容錯過嘅選擇👏!😎 「芒果啫喱冰冰」▶️將鮮嫩的芒果與Q彈既啫喱組成。清爽相得益彰,香氣四溢,食得黎又好開胃,而且顏色都好靚。朋友都對呢間餐廳既評分非常高,覺得選擇豐富,而且仲有埋湯送,不論環境同味
朋友都對呢間餐廳既評分非常高,覺得選擇豐富,而且仲有埋湯送,不論環境同味道都十分出色,而且亦好近我住既地方,下次會再來😹😹😹😹