2023-06-07
朋友請食lunch 佢話帶我食佢食過香港最好食嘅餃子之一呢間拉麵店如果唔係有人帶路,我應該都唔會無端端走入呢條巷朋友話呢度唔算大 專登今次黎食個early dinner 避開人潮~第一枱坐低坐低老闆介紹我食 期間限定北海道蟹肉湯拉麵除咗朋友仔講過一定要食既餃子之外 佢話呢度嘅牛肉飯都係佢嘅favorite 之一晚餐仲可以加錢配小食我揀咗章魚小丸子 期間限定北海道蟹肉湯拉麵超級大碗~~ 食材絕無馬虎~有2大塊叉燒 再加2塊赤雞 仲有一隻流心蛋 湯底濃厚 唔會好咸~拉麵可自行揀軟硬度 其他配料隨喜好加減當然唔少得 呢碗麵嘅精髓:蟹肉蟹膏如果可以大啖啲就最好啦~和風餃子煎到金黃色既餃子 炸到脆卜卜配埋bb醬同木魚 賣相一流!果然係我朋友的推介餃子煎得啱啱好 咬落去仲有超多肉汁 章魚小丸子發揮正常!每粒小丸子入邊都有兩粒章魚肉~醬燒牛肉丼牛肉分量多到呢~配埋香口芝麻 一定開胃Overall 未算有驚喜 但我覺得係唔錯的呢個價錢 係灣仔食到一碗咁大份的拉麵 真係好抵!仲要質素唔差!絕對可以一試
呢間拉麵店如果唔係有人帶路,我應該都唔會無端端走入呢條巷
坐低老闆介紹我食 期間限定北海道蟹肉湯拉麵
晚餐仲可以加錢配小食
我揀咗章魚小丸子
期間限定北海道蟹肉湯拉麵
超級大碗~~ 食材絕無馬虎~
當然唔少得 呢碗麵嘅精髓:蟹肉蟹膏
如果可以大啖啲就最好啦~
和風餃子
煎到金黃色既餃子 炸到脆卜卜配埋bb醬同木魚 賣相一流!
果然係我朋友的推介
餃子煎得啱啱好 咬落去仲有超多肉汁
章魚小丸子
發揮正常!每粒小丸子入邊都有兩粒章魚肉~
醬燒牛肉丼
牛肉分量多到呢~配埋香口芝麻 一定開胃