2019-03-29
好耐之前試過呢間,感覺無乜特別,但最近路過見到佢既龍蝦麵麻告實在太吸引(我係龍蝦既fans),於是就搵左個平日放假既中午過黎咯…12點半左右到,有少少人龍,不過可能一個人(又撇低左返工既老公),等左唔夠十分鐘就到我,入到去就點菜,黎到既時候真係嘩一聲!超大呀~忍唔住飲啖湯,好鮮,有龍蝦味,不過講真係有點鹹。跟住,店員有比到蝦鉗比我,我心諗有點唔好意思添因我附近既食客朋友大多係附近返工,大家都係叫正常拉麵,如果我好大力鉗隻龍蝦飛彈到隔離就唔好意思。於是我細細力小小心咁鉗,發現原來龍蝦殼已整到好淋所以,鉗一次細細就得,唔駛好大力咁壓落去。肉質都唔錯,未至於頂級,但以148蚊價錢,我覺得稱職。蝦頭都有膏,食得滋味又開心,不過可能中午真係比較少人食龍蝦^^“因為佢,我再幫襯呢間,下次可以再來
因為佢,我再幫襯呢間,下次可以再來
龍蝦拉麵