2023-11-13 197 瀏覽
收工約老友屯門食飯,老友無咩特別想食就係華都探下d小店睇下有咩岩食啦,行到黎呢間專食上海麵店見有位就黎試下啦。入黎果陣人唔多可以坐卡位,餐牌一張過睇晒有咩食,主打都係上海麵餐,都有三文治。串炸咖哩雞串湯麵先講個麵就都算幾爽口唔會好腍,湯底都唔會好咸,碗麵黎講算ok,但碗麵個匙羹一上黎就已經有d咖哩汁,希望係岩岩用黎畢咖哩落雞串度順便俾埋我啦,但咁樣都好那西,講返雞串炸得比較乾,應該都係返炸,咖哩汁就得幾滴而且無味,麻麻地。香煎豬扒榨菜湯麵老友揀既,麵就同我果份一樣,豬扒係普通煎豬扒,少量榨菜,都係一般般。豆漿店家標明係自家新鮮磨,豆味少少唔會好甜,都ok。香炸豆腐叫多份小食炸豆腐,就係普通炸豆腐無任何調味,勝在新鮮炸外脆內軟,另跟左唿汁咁就有返d味。整體黎講食物就普通無乜特別,價錢都算合理,不過樓面阿姐可能一腳踢比較忙啦,態度就比較傲慢d。

串炸咖哩雞串湯麵

串炸咖哩雞串湯麵

香煎豬扒榨菜湯麵

香煎豬扒榨菜湯麵

豆漿
店家標明係自家新鮮磨,豆味少少唔會好甜,都ok。

豆漿

香炸豆腐