天氣轉涼開始打邊爐,最近搵到呢間超抵食嘅茶樓,晚市有提供點心同火鍋任食放題,人均$208起就可以食到,性價比超高!有幾十款點心可以任叫,仲有得打埋邊爐,落單就用紙仔同埋出出面自己拎,款式幾多下!------------------------------🍲◖澳門豬骨鍋x野菌豆腐◗ 湯底有11款,可以揀雞煲或者烤魚嗰啲,或者單拼鴛鴦鍋都得。今次揀咗兩款比較清淡嘅鍋底,豬骨煲真係有一大嚿豬骨,個人覺得佢嘅湯頭比較淡味~✨有19款點心任叫,除咗包點類之外仲有啲炸物,即叫即蒸,食落熱辣辣,啲炸物都係啱啱炸起,入口超薄脆,點心整體都幾不錯!✨點心私心推介小籠包、大大粒嘅蝦餃皇、薑蔥牛柏葉、鮮蝦燒賣、酸甜炸雲吞、鹹水角,平時出去食價錢都唔平,而且佢呢度嘅點心都幾足料,食多幾籠都回一半水!✨食咗少少點心前菜,記得留肚打邊爐!火鍋配料一啲都唔馬虎,牛肉、鮮蝦、脆肉鯇呢啲都係任叫!除咗寫紙落單,自助區仲有啲打邊爐料同菜可以拎🥬✨自助區仲有唔少熟食同甜品、雪糕,飲品都係自己攞,有好多玻璃樽裝汽水,仲有維他奶,好有feel!🌟 Encore指數:8.5/10
🍲◖澳門豬骨鍋x野菌豆腐◗

🌟 Encore指數:8.5/10