2024-07-14
第一次去新商場圍方,商場啲舖頭同平時都差唔多,之前上網睇好多人都食呢間過江龍手打烏冬,所以晚餐一於試吓佢。差唔多食飯晚時間6點已經開始排隊,都係採取人齊先可以入座嘅形式,不過就冇限用餐時間。等咗大約20分鐘就有位,裏面鋪面唔算好大,坐位都唔太多,但我哋兩大一BB車嘅情況下,門口姐姐都安排得唔錯。✨吉列豬扒烏冬,配招牌咖喱+$10睇啲人話個烏冬得幾條ja,但其實無講到咁誇張囉,普通烏冬嘅份量,同埋真係手打烏冬,食落好彈牙,唔係出街買d普通烏冬味道,可能配咖喱汁關係,食落都好飽,個咖喱汁就甜甜地,一啲都唔辣,我個人就覺得幾好食,個吉列豬扒就正常發揮囉,冇乜特別。✨蝦天婦羅煮烏冬,配老店傳統味噌呢個蝦天婦羅就賣相一般,有兩條,唔算大隻,不過就冇出邊食落咁多粉漿,但呢個湯底落個人就覺得好鹹,但我老公就話佢好鍾意個湯底,佢話味噌係要咁濃味先好食,所以都係個人嘅口味。✨日式炸豆腐都係一般普通炸豆腐,不過不失。另外要讚吓呢間餐廳嘅服務態度好好,因為兩樣食物製作都需時,佢哋都會不斷幫你fill水同埋問你要唔要圍裙怕汁醬彈到你身上,當你食完嘅時候又唔會話太要你趕住走,雖然出面好多人排緊隊😂而且係請勿靠等
商場啲舖頭同平時都差唔多,
差唔多食飯晚時間6點已經開始排隊,
都係採取人齊先可以入座嘅形式,
不過就冇限用餐時間。
等咗大約20分鐘就有位,
✨吉列豬扒烏冬,配招牌咖喱+$10
✨蝦天婦羅煮烏冬,配老店傳統味噌
✨日式炸豆腐
都係一般普通炸豆腐,不過不失。
另外要讚吓呢間餐廳嘅服務態度好好,
而且係請勿靠等位期間,餐廳出面可以見到裏面真係有個日本人嘅師傅喺度整緊烏冬,
十分之有笑容,會同d小朋友互動🥰
真係冇啲人講到咁差,起碼我食呢餐飯係覺得開心🥳