2023-09-30 349 瀏覽
收到朋友嘅通知,weekend終於攞到飛睇話劇,心情當然特別興奮😎 正煩惱緊開場前去邊度醫肚嘅我,咁啱喺社交平台見朋友仔介紹 #佐敦 一個打卡點「金二少冰室」,單係喺相中見到啲🐻熊仔冰冰已經夠晒吸引,咁啱去開附近,梗係要試吓!打開餐牌,佢哋嘅食物造型都幾吸引,不過因為趕時間,我哋都係求其叫咗個 #黯然銷魂飯、同 #鮮茄牛肉飯 諗住快快脆脆食飽就行人… 不過當然唔少得要叫埋我嘅 #熊仔奶茶 啦! 我哋點嘅「黯然銷魂飯」我諗大家都應該知道其實係 #叉燒煎蛋飯,一向對 #頹飯 冇期望嘅我,估唔到佢哋嘅 #叉燒 竟然令我有驚喜,肉質鬆化又唔會硬掘掘,太陽蛋嘅蛋汁撈埋特製嘅豉油汁,用嚟送白飯🍚一流🤤 不過個「鮮茄牛肉飯」就認真麻麻,啲 #牛肉 口感腍啤啤咁,上枱嘅造型同餐牌上嘅完全係兩回事… 有啲失望囉👉🏻👈🏻不過要讚一讚係佢哋🐻熊仔造型嘅奶茶,造型極之可愛之餘,茶味都幾濃,跟餐半價之後都只係$19,抵呀!簡簡單單嘅一餐,可以嚟 #打卡 之餘,又試到新嘢,可唯勝價比之讚💗📍 金二少冰室 (尖沙咀)柯士甸道71號地舖

📍 金二少冰室 (尖沙咀)柯士甸道71號地舖
2023-09-24