餐廳: 家傳滬曉
資訊:

2023-03-17 1334 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️ 27/2/2023(Mon), Dinner🍽為食妙妙👱‍♀️同A先生👱‍♂️兩個人繼續喺大埔超級城睇電器同安排裝修事宜,睇到都咁上下又係時候晚飯啦。為食妙妙忽然想食填鴨🦆,好在我地諗到一田樓上既家傳滬曉應該有得食,所以就去咗開餐啦😋。而今晚我地order咗:🔆 捲蔥填鴨孖寶(捲蔥填鴨🦆拼黃金大蝦🦐🦐🦐🦐4隻($460)🔆 捲蔥填鴨🦆填鴨唔係太大隻,片出嚟有兩碟皮加肉。另外再跟埋兩籠餅皮、京蔥絲、青瓜條、山楂條同埋甜麵醬。填鴨上枱時熱焫焫,勝在唔算太肥、皮下面既肥膏唔多,填鴨既皮食落酥化唔油膩,唔會話片出嚟既好似燒鴨皮咁樣。皮連埋肉既部份都算得上肉嫩,唔會乾爭爭或者食到有渣。配合餅皮等配料一齊食,因為店家有提供生楂條,酸酸地咁開胃又消滯,食多幾件都唔怕。最後,為食妙妙👱‍♀️同A先生👱‍♂️兩個人當然食唔晒全隻填鴨,我地打包返屋企第二日再整返熱食都味道不錯。🔆 黃金大蝦🦐🦐🦐🦐四隻大蝦炸得香脆,可以連埋殼食,蝦肉都新鮮彈牙。黃金即係鹹蛋黃份量都唔少,入口鹹香油潤。不過始終都係邪惡既食物,少食多滋味,每人兩隻都好足夠😆😆😆。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤

而今晚我地order咗:

🔆 捲蔥填鴨🦆

🔆 黃金大蝦🦐🦐🦐🦐

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤💔(3.5/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤(4/5)
👉🏻 服務方面希望店家可以多派人留意一下門口,我地都企咗好一陣先有侍應安排入座
A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 平日既大埔中心揸車🚗都好方便,大埔超級城有多個停車場🅿️,泊位不成問題。唯一要留意想享受商場泊車優惠既話,只有戲院樓上既多層停車場先有;超級城其他停車場只得一小時免費,並唔能夠享受商場既消費泊車優惠。
👉🏻 紅日、假期既話,大埔中心經常塞車,多層停車場🅿️極大機會要轉到上10樓以上先有位,搵位泊車同等𨋢都用上唔少時間。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-02-27