2024-01-11
今次我去咗間粉有人氣嘅日式燒肉店,閂咗一間房慶祝好友生日,起身先!入到去,個氣氛勁正,設計得好有私隱感,好適合朋友聚舊。食物方面,真係迫唔住要讚吓佢哋嘅「九宮格燒牛盛合」🐮,每一款肉上場,真係視覺同味覺雙重享受。極黑牛小排燒得啱啱好,不過齋食可能會覺得少少實牙,但係同醬汁一齊入口就無得輸!和牛三角腩肉質滑嫩,入口即溶,真係食肉獸既至愛啊!話晒話,食燒肉,點可以少咗啲配角?紫菜月見飯🍚同一口冷麵🍜就登場啦。呢個紫菜飯,係每個燒肉fans都唔會錯過嘅配搭,勁香嘅紫菜加上啱啱好嘅鹹香,真係不得了;至於冷麵,酸酸地嘅湯頭加上爽口泡菜,清新解膩!飲品方面,我哋點咗青檸菠蘿梳打🍹和Sapporo生啤🍺,涼快過癮,令晚餐更添滋味。燒肉之夜冇咗啤酒都傾唔到嘢嘛!總括來講,呢度嘅燒肉質素真係幾靚仔,至於價錢嘅話,我就唔多講了,反正係肚仔滿意就得喇!下次想同三五知己再約閘,肉你一試!🥢🍖👍