2012-04-13 52 瀏覽
兩星期,已經訂好位同媽媽慶祝生日。不用等本人居於九龍, 所以去尖東食飯, 我中學時,Ruth's Chris Steak House第一間店應在金鐘。環境真的不錯, 怪不得成日都借境拍電影。我地一家四口,平時都去食美國菜,以往去”XX星期二“OR "內陸澳大利亞牛扒屋"今次, 我同細佬出來工作的第二年第二次請媽媽食生日飯。Ruth's Chris Steak House D 牛扒,比“內陸澳大利亞牛扒屋" 貴大概$200HK 一份生日主角叫左一個STEAK SET DINNER。不過,牛味,賣相真的比“內陸澳大利亞牛扒屋" 好,New York Strip 有牛味,同埋MEDIUM RARE 真係剛好,不是太熟, JUICE。不過,D 薯片炒洋蔥,好難食, $85 重要加一。(FORGOT TO TAKE A PHOTO)而且送了一個小蛋糕給生日小姐!其實四口子, $800 左右一個SET DINNER, New York Strip 牛扒 (16 安士)$560 x 2 , 三文魚扒 時價(今天$350) 加一,埋單要$2650 左右。忘記了,有BREAD ,新鮮焗的, 我們ORDE
兩星期,已經訂好位同媽媽慶祝生日。不用等

環境真的不錯, 怪不得成日都借境拍電影。

今次, 我同細佬出來工作的第二年第二次請媽媽食生日飯。

生日主角叫左一個STEAK SET DINNER。

多汁,掛住食,最後先記得拍照。
NEW YORK STEAK
而且送了一個小蛋糕給生日小姐!

忘記了,有BREAD ,新鮮焗的, 我們ORDER多一個份, 因為佢個CREAM WITH BUTTER, 好好味,好滑。(原來是免費的)

:)MA MA很開心!不竟她的仔和女都長大了!!!!
2012-04-13
生日
多汁,掛住食,最後先記得拍照。
NEW YORK STEAK
  • New York Strip