2010-11-16 290 瀏覽
昨晚差不多7點收工, 去到銅鑼灣差不多8點。想起好久無食石燒,便打個電話去問10分鐘到有無位,話有位我們2人便行過去。去到上完樓梯只見有一檯客人,原來星期一咁靜。後來都有約10個客人來。waiter 及 waitress 都好有禮貌,講解又清楚。朋友不喜好羊,而極好牛,所以我們order $1498的二人餐。餐酒 - can drink as much as you can, but we order one house red for each, for me it's quite fruity頭盤: 1) 蟹肉蘋果沙律 - 蟹肉好靚, 蘋果唔知係咪浸了醋,酸酸地幾開胃2) 煎鵝肝蘋果汁 - 賣相不錯,但鵝肝切開好似太熟,味道都可以,汁就普普通通湯:西蘭花cream soup - 青青地色, 味道有點似豆蓉湯,都幾好主菜:4件不同的牛柳,份量普通,可以多少少更好。waiter介紹由最瘦的牛柳開始食,真的牛肉味一片此一片濃,正desert:1) ice-cream 2) tiramisu cheese cake 整餐晚餐都好好,正只是塊石舊些, 仲有烈痕。
昨晚差不多7點收工, 去到銅鑼灣差不多8點。
去到上完樓梯只見有一檯客人,原來星期一咁靜。
後來都有約10個客人來。
waiterwaitress 都好有禮貌,講解又清楚。
頭盤:
湯:
主菜:
4件不同的牛柳,份量普通,可以多少少更好。

desert:
1) ice-cream
2) tiramisu cheese cake

整餐晚餐都好好,正

只是塊石舊些, 仲有烈痕。

2010-11-15