2024-06-21 85 瀏覽
最近喺圍方開咗一間以辣麻味噌牛骨湯為主打嘅拉麵舖. 豬骨湯拉麵就成日都食. 牛骨湯都係第一次雖然佢顯示每一款嘅拉麵都係辣麻. 但其實所有拉麵都可以揀無辣. 咁帶埋小朋友嚟食都得啦🐮增量牛叉燒辣麻牛骨沾麵 (無辣)湯底以40 kg巨大牛骨長時間熬成. 濃香味美麵條爽彈. 掛湯力強牛叉燒經慢煮、煎香、薄切三個步驟. 令到外皮焦脆肉質香嫩. 加上軟爛牛筋賞味配合帶俾我拉麵嘅全新體驗🐷芫荽辣麻味噌拉麵愛西荽人士必叫. 拉麵上鋪滿滿滿嘅芫荽叉燒以各種香料慢火燜煮過夜. 令到又腍又厚身. 入口即溶. 味道鹹中帶甜另一個特點就係麵條以三種不同粗幼度嘅面要組合而成. 可以完美吸收湯底湯底則以特製唐辛子、頂級和歌山葡萄山椒同香麻油製作而成. 辣得嚟好過癮🥟煎餃子好欣賞佢嘅餃子煎得好金黃皮薄餡多唔會好乾身

🐮增量牛叉燒辣麻牛骨沾麵 (無辣)
湯底以40 kg巨大牛骨長時間熬成. 濃香味美
麵條爽彈. 掛湯力強