聽朋友講呢間燒味茶餐廳好特別,因為有一個大少潛艇,其他地方食唔到,趁今日入咗嚟大埔,一於買一個嚟試吓啦。一嚟到大約七點幾,估唔到買外賣仲要排隊,見到好多人都係買燒味斬料返屋企食,本身準備去食飯冇諗住買燒味,但係見到佢掛出嚟嘅燒味好似好吸引,忍唔住都買返啲嚟試吓。大約等咗10分鐘就到我啦,個大少潛艇係即刻整嘅,不過都係等咗一陣就有啦。我急不及待即刻喺附近公園打開咗嚟食,個包好大,揭開嘅時候見到好多叉燒同埋炒蛋。叉燒睇落半肥瘦,而且都有唔少燶邊,係我最鍾意食嘅款式。炒蛋都炒得好靚,唔知食落會點呢。一咬落去估唔到真係驚為天人,脆脆地嘅包襯埋內裏嫩滑嘅炒蛋,而且叉燒都好香,真係第到食唔到㗎。另外我都忍唔住買咗半隻燒鵝返屋企斬料,返到屋企一打開,份量好多之餘而且油香好足夠。適落外皮好脆,而且鵝未好夠,好香,我試咗一隻燒鵝髀,唔使點酸梅醬已經好好食。呢間燒味餐廳價錢平,而且份量夠味道都好好,以後都一定會再嚟買呀。

• 大少潛艇