餐廳: 周記點心 (流心點心)
資訊:

2021-11-20 600 瀏覽
周記點心 (流心點心) (天后) 之前一直都有食開喺西環分店 不過嗰邊附近冇得泊車 所以近附每一次食都會被抄牌🥲呢間點心出名奶皇流心西多士 仲有好多其他特別嘅點心 有別於一般嘅酒樓👍🏻好多點心都好值得試 不過今次就淨係揀咗四款▫️芝麻蝦多士 HKD48幾乎每一台都會點 新鮮製造熱辣辣 芝麻鋪滿晒成塊多士 所以好香口 另外在配搭蝦滑係中間 好q彈 yum yum▫️爸爸粟米魚肚羹 HKD48呢一款係西營盤分店冇的!好足料 好味道!▫️龍仔荷葉鳳爪排骨蒸飯 HKD40我覺得蒸飯黎講呢個價錢都算好抵食既 不過略嫌佢冇乜荷葉味 就只係一個普通嘅鳳爪排骨蒸飯▫️賽螃蟹餃 忘記咗價錢幾特別 不過就冇乜鮮味 如果再揀都係想食蝦餃燒賣多啲😅之前仲有試過春風得意腸,奶黃留心西多士,XO 醬系列 都唔錯 can try💖📍周記點心 (流心點心) (天后)天后琉璃街13號南景樓地舖

好多點心都好值得試 不過今次就淨係揀咗四款

▫️芝麻蝦多士 HKD48
幾乎每一台都會點 新鮮製造熱辣辣

▫️爸爸粟米魚肚羹 HKD48
呢一款係西營盤分店冇的!好足料 好味道!

▫️龍仔荷葉鳳爪排骨蒸飯 HKD40

▫️賽螃蟹餃 忘記咗價錢
幾特別 不過就冇乜鮮味 如果再揀都係想食蝦餃燒賣多啲😅

📍周記點心 (流心點心) (天后)
天后琉璃街13號南景樓地舖