餐廳: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

5天前 0 瀏覽
平時搭巴士成日經過轉角位呢間餐廳,今日心血來潮去食,呢到係一間德國餐廳。入面個裝修真係好有德國既氣氛。頭盤我地簡左德國風乾肉拚芝士拼盤,份量好足! 除左風乾肉之外,仲有燒豬腩片同埋德國面包pretzel,好豐富。芝士就有2款,分別係藍芝士同埋金文畢芝士。金文畢芝士奶味濃厚,口感幼滑,仲有少少似平時食牛油個陣味! 藍芝士相對濃味,配上餅乾,咸香咁食幾正。紅椰菜沙律酸酸地,好開胃,中和左芝士既膩感。Pretzel可以配上入口順滑既牛仔肝醬,幾好食。除左regular既餐點,因為正值冬天,仲有特別推出左冬日餐點,我地都簡左入面既紅酒燴牛尾配珍珠洋蔥。一上台時都嚇親,因為份量因為好多! 牛尾肉質鮮嫩,吸曬紅酒既香氣,而且好多膠原蛋白,有D位置有啫喱既口感! 呢個餐點係配炸蕃薯條,蕃薯甘甜,外皮好酥脆,而內裡就鬆軟,就算凍左都好食。臨走時見到cashier有擺賣賀年糕點既單張,今期係同安記海味crossover賣鮑魚蘿蔔糕,睇落都好吸引,感覺送禮都幾唔錯!

Pretzel可以配上入口順滑既牛仔肝醬,幾好食。