2021-12-16
📍 𝐂𝐡𝐚𝐓𝐫𝐚𝐌𝐮𝐞泰國過江龍🇹🇭呢間奶茶店喺香港越開越多分店👏🏻今日竟然比我喺旺角見到就即刻買咗杯回憶昔日嘅味道😻泰國玫瑰花奶茶 $35之前想試好多次嘅玫瑰花奶茶今日終於有貨返😍,成日喺銅鑼灣問佢有冇嘅時候都話冇貨🥲今日終於可以一嘗心願😚仲記得以前喺泰國嘅7–11久唔久都會有得賣,但係我記得唔會有輕瀉嘅功效🤔今日見到呢杯飲品旁邊嘅poster寫咗原來有好多養生嘅功效,除咗可以舒緩精神嘅壓力、保護心臟、改善消化系統、降血脂、改善皮膚質素、同時亦都可以幫助排便💩,玫瑰精油有輕瀉嘅作用,幫助腸道蠕動👏🏻如果有便秘嘅朋友不妨試吓😚呢杯玫瑰奶茶係粉紅色充滿少女心💖,有香濃嘅玫瑰味🌹,奶茶味相對就被覆蓋左,唯一有樣嘢唔好嘅就係少冰🧊,成杯勁多冰,拎住喺街飲嘅時候流到成手都係水🥲正宗泰國奶茶 $30泰國奶茶味道依舊好飲😍😍,因為係用正宗嘅泰茶泡,所以仍然能夠保持原有嘅水準。正宗嘅泰式奶茶會比一般嘅港式奶茶味都稍為較甜,一樣冇得少冰😵💫,如果怕甜嘅朋友,可以等到啲冰融到一半之後先飲會稀釋奶茶嘅濃度評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$66
泰國玫瑰花奶茶 $35
正宗泰國奶茶 $30
評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️