餐廳: 百樂潮州酒家
資訊:

好耐冇食過潮州嘢。今日同朋友在圓方逛街,中午商場周圍都係人,好難搵位。2点來到食lunch, 大約要等十分鐘左右。呢度环境非常光猛,坐得舒服。服務態度好。今餐非常之正 。餐廳首先會上工夫茶,每個人2杯,茶夠熱真係好正,味道甘醇,令人眼前一亮。竟然有菊花茶,好香的花茶味道,水滾菜靚。我好鍾意食咸酸菜开下胃,吳太酸又爽口。呢間午市有点心,小菜。快手剔左幾样点心,佢哋都快嚟嘅,質素ok。翡翠蘆筍素餃 $52跟个名稱一樣翠綠,精緻,皮薄晶瑩通透,口味好清新,素淡得宜潮州蠔仔泡粥$68一大碗,份量十足。蠔仔和菇都幾多,吳錯嘅埋單又送上工夫茶,飲埋感覺很消滯,好貼心 。茶芥$22/位,小食$16

竟然有菊花茶,好香的花茶味道,水滾菜靚。

我好鍾意食咸酸菜开下胃,吳太酸又爽口。

翡翠蘆筍素餃 $52
跟个名稱一樣翠綠,精緻,皮薄晶瑩通透,口味好清新,素淡得宜

潮州蠔仔泡粥$68
一大碗,份量十足。蠔仔和菇都幾多,吳錯嘅

埋單又送上工夫茶,飲埋感覺很消滯,好貼心

茶芥$22/位,小食$16