2023-10-21 940 瀏覽
最近喺社交平台經常見到呢間賣現切手Tiramisu嘅舖頭,經常都有好多款唔同味道嘅Tiramisu,而且主張係零卡糖,搞到我心思思想去試吓🤤今日我終於嚟到荃灣分店,見到起碼有10多款唔同味道選擇,例如有經典原味Tiramisu、宇治抹茶年糕Tiramisu、港式糖水楊枝甘露Tiramisu等等。睇到人花多眼亂,不過我呢個抹茶控,當然梗係揀咗宇治抹茶味啦🤣雖然一件Tiramisu要$58,價錢略為有少少貴,但佢size一啲唔細件,而且裏面放咗唔少麻糬,材料十足。淡淡的抹茶甘香配上微甜嘅紅豆蓉,再加上煙煙韌韌嘅麻糬,口感十足,味道相當唔錯👍🏻😋最後我都想稱讚一下呢間舖頭,雖然只係買一件Tiramisu,佢都會送一個保溫袋俾客人,非常細心👍🏻👍🏻👍🏻