Maison Du Mezze

2024-04-23 26 瀏覽
位於東涌喜來登酒店主打食黎巴嫩菜嘅餐廳,東涌地鐵站有免費接駁巴士接送,去到有一種遠離城市嘅感覺。餐廳燈光柔和,裝修充滿異國風情,俾人一種好chill嘅感覺。🍴Mix Cold Mezze拼盤有鷹嘴豆蓉、煙燻茄子蓉、炭烤紅椒核桃蓉、新鮮薄荷乳酪蓉 ,另外更配有兩大塊Pita Bread。鷹嘴豆蓉幼滑,帶微酸既檸檬味同芝麻香、茄子蓉煙熏味十足、核桃蓉味道較為濃郁,食到粒粒嘅合桃口感、乳酪蓉酸甜開胃,配Pita Bread一流 。🍴Shrimp Fatteh以香煎大蝦、松子、乳酪同烤芝麻扁麵包製成,蝦肉大隻爽彈,煎得幾香,扁麵包香脆,配上乳酪醬,味道好夾,層次幾豐富,個人好鍾意呢個開胃菜。🍴Maison Du Mezze Ultimate Mix GrillMix Grill大大盤,有烤雞肉串、羊肉串、雞肉卷、羊肉卷同羊肉餅,肉串同肉卷烤到表面焦脆,火候掌握得幾好,肉質唔乾,幾香炭燒味同香料味道,沾上附有既香草乳酪醬,酸酸地,食落冇咁漏。羊肉餅表面微脆,裏面包住咗軟腍既免治羊肉,幾有特色。🍴Passionfruit Yakult百香果果醬配上益力多調製而成嘅mocktail,賣相幾靚,酸甜清

🍴Mix Cold Mezze

🍴Shrimp Fatteh

🍴Passionfruit Yakult
百香果果醬配上益力多調製而成嘅mocktail,賣相幾靚,酸甜清新,仲食到一粒粒嘅百香果籽。

🍴Tea Collins
由新鮮百里香、伯爵茶、Gin、蜜糖同柑橘調製而成嘅cocktail,茶味清香,輕微酸甜,幾易入口