Maison Du Mezze

2024-06-19 363 瀏覽
東涌呢間地中海菜餐廳,氣氛非常輕鬆,裝潢充滿地中海風情,令人一踏入就感受到濃厚嘅異國風情💃💃💃首先試咗Mix Hummus Platter🥠呢個拼盤非常豐富,內有多款口味嘅鷹嘴豆泥,包括原味、紅菜頭味、番茜🌿、黑松露味。每款鷹嘴豆泥都非常滑溜濃郁,配搭埋自家製嘅薄餅,口感非常豐富。跟著試咗Shrimp Fatteh,呢道菜用上新鮮嘅蝦同薄脆餅底,再加上濃郁嘅酸奶同香料調味。蝦肉非常鮮嫩,帶酸奶嘅香味,味道有層次。Fish Kabsa係一道非常有特色嘅菜式,用上新鮮嘅魚🐟同地中海風味嘅香料一齊煮。魚肉非常嫩滑,香料嘅味道滲透每一吋魚肉,配埋米飯🍚飲品方面,我揀咗Passionfruit Yakult,呢杯飲品用上新鮮嘅熱情果同益力多,味道非常清新。另一杯揀咗Ginger Berries,有莓味同生薑調味。