2024-08-15 245 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯平時居酒屋多數以日式為主,今次介紹依間「AOAO」就好似去咗藝術館一樣。餐廳名,其實來源於日文「翠綠色」,通過屏幕同埋燈光營造出寶石一樣嘅藝術設計。Akagai 一卷卷橙色其實係赤貝,中間包裹住蘆筍和辣醬,用微辣帶出赤貝嘅鮮甜。Pickled Tomato Salad鮮紅色又清甜嘅蕃茄漬,中間白色嘅係蕃茄製成嘅泡沫,味道相當之清新。Charcoal Grilled Eel平時日式鰻魚多數都會預先烤製,而餐廳獨特在於會蓆前備長炭即烤,見到煙霧離漫嘅感覺增添打卡感。A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando依款係餐廳招牌嘅A4和牛炭烤三文治,薄薄嘅炸皮下面係粉嫩嘅和牛,入口即溶又超多肉汁。Double Fromage Cheesecake雙層嘅芝士蛋糕,口感幼滑又唔油膩。同場同事咗兩杯飲品Hutton Jadeite and Pineapple Juice,兩杯都比較清新好適合夏天飲用。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯

Akagai

Pickled Tomato Salad

Charcoal Grilled Eel

Double Fromage Cheesecake
雙層嘅芝士蛋糕,口感幼滑又唔油膩。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

AOAO (中環)
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓