2024-08-01 130 瀏覽
1️⃣冬桂珍珠鮮奶茶(桂花烏龍) +紅豆炎炎夏日,飲杯冰鎮珍珠奶茶🧋真係好爽🤩烏龍茶帶著淡淡嘅桂花香氣,是我最鍾意嘅奶茶配搭。2️⃣琥珀合桃個人對琥珀合桃係有情意結。鍾意食但唔容易搵到啱自己口味。呢度甜度算是微甜,食多兩粒都唔會覺得膩,而且幾脆口,冇食到苦澀味,算符合我嘅口味☺️3️⃣無花果黑醋骨口味偏甜,夾起排骨時有少少拔絲,食落似係用咗黑糖🤔 酸味較弱,加上醬油調味,咸咸甜甜都幾好味。4️⃣皮蛋三杯雞香港嘅台式餐廳,比較少食到皮蛋三杯雞呢種配搭,又幾啱feel😙 一上枱見到醬汁仲滾緊氣泡,熱辣辣好正,流曬口水🤤 雞肉幾入味,三杯雞靈魂醬油好惹味,配白飯一流!5️⃣蜜薑脆鱔外表炸皮薄脆,都係偏甜口味嘅菜式,內裏鱔肉嫩白,一啲都唔腥。好適合鍾意口味偏甜人士。6️⃣招牌牛白湯牛肉麵湯底奶白香濃,配料亦都幾多。幾鍾意上面串炸豆卜,浸滿湯汁一齊食,好滿足!牛肉片睇落好新鮮,切紋幾靚,食落唔會好「鞋」。麵條不過不失👍🏻 整體嚟講幾滿意👍🏻
1️⃣冬桂珍珠鮮奶茶(桂花烏龍) +紅豆
炎炎夏日,飲杯冰鎮珍珠奶茶🧋真係好爽🤩
烏龍茶帶著淡淡嘅桂花香氣,是我最鍾意嘅奶茶配搭。

2️⃣琥珀合桃

3️⃣無花果黑醋骨