餐廳: Puppuccino
資訊:

自從有將軍澳南發展之後,將軍澳海旁無間斷咁開咗好多特色餐廳,之前有去附近餐廳happy hour,經過見到呢間餐廳幾特別就bookmark咗,今日終於有機會試😛✨其中一個吸引到我嘅地方係餐廳裝修唔係冷色調,感覺比較柔和同適合同屋企人食飯,另外佢有寵物餐提供,雖然個人冇養寵物,但見到有好多人都帶着寵物入去食嘢,氣氛好好🤙🏻餐廳亦都有室外位置提供,滿足到唔同客人嘅需要💯✨餐廳有提供pet menu 👍🏻👍🏻食物方面今次嗌咗✨招牌海鹽黑椒烤雞 $188可以自選兩款醬汁,今次我哋揀咗英式燒汁同埋招牌蒜蓉牛油汁✨👀兩款醬汁都好有驚喜,燒汁比較重味,而蒜蓉牛油汁係末完全溶化嘅牛油,當塗上雞到就會俾溫度溶化,非常入味,另外雞嘅外皮烤得好香脆,雞肉好嫩滑,唔怪得知隔離幾台都有嗌🧐🧐🧐配菜方面有紅蘿蔔條、青瓜條、蒜頭、薑片同埋茄子🍴好豐富❤️✨龍蝦配蟹肉蟹子沙律🥗$188龍蝦煎得啱啱好,肉質彈牙,亦有一定份量,另外羅馬生菜同火箭菜底好足料🤣🤣真係食菜都飽👍🏻好鍾意佢嘅黑醋汁好足😛✨魷魚鬚串 $48魷魚好新鮮,入口好爽口😬😛醬汁香濃👍🏻✨蘋果汁 $48🤙🏻總括嚟講覺得餐廳位置好闊落,環境好舒適,亦照顧到唔同

餐廳有提供pet menu 👍🏻👍🏻

食物方面今次嗌咗

招牌海鹽黑椒烤雞 $188

龍蝦配蟹肉蟹子沙律🥗$188

魷魚鬚串 $48
魷魚好新鮮,入口好爽口😬😛醬汁香濃👍🏻

蘋果汁 $48

🤙🏻總括嚟講覺得餐廳位置好闊落,環境好舒適,亦照顧到唔同客人嘅需要,食物質素都唔錯,尤其適合有寵物嘅人👍🏻👀