生日飯例訂蛋糕,今次响8度海逸酒店咖啡閣訂左個1磅既芒果拿破崙。話說,為免拿破崙個酥皮食果陣淋左,所以就去咖啡閣個 eshop 預訂,可以選擇取餅時間,避免蛋糕放太耐。但我實在太遲訂了(一天前),所以訂唔到於是就打電話去訂啦,打左一次無人聽,因為响街,決定 send email 去問。嘩,不用5分鐘已收到回覆叫我留聯絡電話,又不用1分鐘已收到 Queenie 來電,好順利咁訂左個蛋糕喇。 Thank You so Much 等攞拿破崙期間就睇下有咩餅啦,款色不多,但就十分吸引,尤其是那個✨藍莓拿破崙✨同✨香橙咖啡芝士蛋糕✨芒果拿破崙切餅都好吸引蛋糕包裝非常簡約,我也沒要生日牌。然而...芒果拿破崙賣相超吸睛 6大片厚厚的芒果,超。級。香。甜,拿破崙的酥皮層鬆。脆。酥。香,夾層吉士冰。凍。軟。滑,味蕾交戰 大伙兒吃得十分茲味

蛋糕包裝非常簡約,我也沒要生日牌。然而...

芒果拿破崙

芒果拿破崙賣相超吸睛