2024-05-25 953 瀏覽
🌟全港首創生酮茶記系列登場🌟中環街市「酮福堂」我一直都有幫襯佢買生酮麵包,得知佢哋最近喺油麻地開咗一間「餇記冰室」社企茶餐廳,每月免費派發超過5000盒愛心飯盒給予有需要長者及弱勢社群,「餇記冰室」除提供各式各樣原始風味茶餐廳美食,並加入部分生酮版菜式,每月仲會捐出營業額10%給予慈善基金支持擴大派飯規模👍🏻😎咁有愛心嘅社企餐廳,仲要咁有創意,一定要去支持吓茶餐廳如何製作出美味的生酮美食😋🍗▪️首創生酮西多士配生炸大雞脾意想不到連西多士用嘅糖漿都係生酮,而且冇正常糖漿咁甜,但味道一樣,雞髀即叫即炸,皮香肉嫩肉汁滿滿,而且好入味,西多士的生酮麵包入口煙靭,而且中間的醬料亦是用咗生酮堅果醬,加上牛油和生酮糖漿,好美味🥪▪️生酮芝士火腿三文治(烘底)好足料的一件多士,兩片麵包、兩片芝士、兩塊火腿,仲有一件鮮牛油,非常邪惡但係超級好味,好彩麵包係生酮😋,不得不讚廚房師傅整得好靚🧉▪️生酮厚椰拿鐵淡淡的椰子香,而且咖啡和杏仁奶的比例剛好,重點都係嗰句唔太甜,好啱我飲,喜歡
🌟全港首創生酮茶記系列登場🌟

🍗▪️首創生酮西多士配生炸大雞脾

🥪▪️生酮芝士火腿三文治(烘底)

🧉▪️生酮厚椰拿鐵

• 生酮西多士配生炸大雞脾