2022-01-09
😍最近無意之中係中環新舊商廈交錯嘅卑利街小斜路👒遇上一間好有heart嘅餐廳@ever_shine👩🍳疫情下仍然充滿住理想嘅小店 ❤佢哋嘅食物唔單止「擺盤靚」😍已經仲係「超有水準」添👍個曰仲有機會可以同老闆娘傾咗一陣間計👩🍳聽住佢嘅經營概念同埋理想💜係疫情下仍然係充滿住希望同埋熱情🔥堅持1⃣️將食物最新鮮、最靚、最好味嘅時候呈現出黎的態度🍓2⃣️從客人角度出發嘅細心🫀努力將每一個不論係主菜、小食、同埋甜品嘅卡路里(kcal)全部都列晒出嚟比客人參考❤完全了解客人注重你健康嘅需要😍3⃣️感覺到老闆娘勇於嘗試及創新的思維🔥仲將自己嘅諗法同烹飪經驗透過烹飪班同愛煮嘅人分享👩🍳以上嘅「堅持同執著」💪令我係呢次係用餐過程中感覺到嘅「正能量」❤希望大家都可以繼續支持用心經營嘅小店💪咁我哋先可以有機會食到咁有heart嘅餐廳喔🥰..🫐🍓紅肉火龍果乳酪碗 $74 (卡路里:426kcal)😍呢個「藝術品」🎨唔止睇🉐️👍仲係全部都係用最新鮮嘅食材製造😋保留住所有食物原味🍓🫐抵讚👍👍..🍝鮮帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78(卡路里:581 kcal)..😍唔會令你失望嘅帶子意粉🍝意粉煮得啱啱好仲好彈牙👍整體滿意🈵️
🫐🍓紅肉火龍果乳酪碗 $74
(卡路里:426kcal)
🍝鮮帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $78
(卡路里:581 kcal)
🥟香草忌廉汁配意式芝士菠菜雲吞 $74
(卡路里:598kcal)
😍份量夠多👍味道好又唔會有「漏」嘅感覺😍唔錯唔錯😋😋❤️❤️
🍠海鹽焦糖紫薯牛奶 $48
☕️用真材實料👍唔止味道係紫薯嘅真味道👍而且仲有紫薯粒係裡面😋超正呀❤️
🌈仙氣朱古力 $50
🧋呢杯仙氣朱古力🍫又係另一個驚喜位❤估唔到一杯香濃嘅朱古力可以有個咁靚嘅presentation 😍打卡一流📷
💰$319/2ppl 🈚️加一
🚩ever_shine