呢間中菜館好出名,之前食過尖沙咀嗰間覺得好好味,今日去開東湧行街,發現原來東湧都有一間,索性就入去回味嚇!最驚喜系佢哋而家有優惠四人餐,千幾蚊有勁多嘢食,超級抵!招牌烤鴨呢間餐廳最出名嘅系烤鴨,呢個套餐裡面亦都包咗半只烤鴨!而且仲會有一個好靚嘅伴碟,裡面有各種食烤鴨嘅配菜,最驚喜嘅系佢哋有爆炸糖呢種創新嘅食法好少見,但系又好好食喎!烤鴨都系外皮好脆,鴨肉好新鮮,包埋啲山楂條同埋洋蔥條一齊食,完全唔會覺得好滯!椒麻牛肋條牛肋條好軟腍腍,一睇就知道系用咗好多心機去炮製嘅,麻麻辣辣,好過癮!濃湯酸菜魚酸菜魚都好正!因為佢啲魚肉好新鮮彈牙,一啲都唔會有腥味,如果湯底亦都唔會話好酸或者好咸,味道條配得啱啱好,而且裡面亦都好多配料,包括粉皮豆芽同酸菜等等,真系好大一碟好滿足!特色宮爆雞丁呢個宮保雞丁睇賣相就知道系一個好惹味嘅菜,的確系麻麻辣辣,而且啲雞肉好嫩滑,送飯一流!黑松露蠔仔煎蛋蠔仔好新鮮,完全唔腥!煎蛋又好香,微微深住黑松露嘅香氣,我個人超級喜歡呢道菜!瑤柱蛋白炒飯瑤柱蛋白炒飯都好有驚喜!炒飯好香好有鑊氣,而且個飯亦都系乾身嘅,在座嘅每位朋友都盛贊!最後仲附送咗糖水,我哋揀咗桃膠同埋楊枝甘

招牌烤鴨

椒麻牛肋條

濃湯酸菜魚

特色宮爆雞丁

黑松露蠔仔煎蛋

瑤柱蛋白炒飯

最後仲附送咗糖水,我哋揀咗桃膠同埋楊枝甘露,每款糖水都好足料!講真呢個價錢可以食到咁多食物,而且每一道菜水準都不錯,真系覺得性價比極高!下次都帶埋屋企人過嚟試!