2019-03-03 7095 瀏覽
喺D2 place地舖有間外圍玻璃屋設計嘅西班牙🇪🇸餐廳, 近馬路嘅係高身d嘅枱, 好有Happy hour飲返杯嘅感覺, 餐廳入面則是昏暗浪漫🌹情調, 習慣book好枱嘅我地好開心安排左角落位嘅枱, 靜靜地傾下計😀. 由於地方淺窄所以server細心地幫忙收起部b車👍🏻.>商務午市套餐> 餐前麵包WoW, 好暖嘅包, 有油, 醋點.>頭盤- 烤牛仔肉薄片配呑拿魚沙律醬伴西西里水瓜柳咦, 咁似我喺Valpiano食過嘅Carpaccio嘅?其實唔係, 係呑拿魚沙律醬底下係薄片嘅熟牛仔肉, 一片片接疊住份量ok多呢, 牛味香而口感嫩嫩的, li個沙律醬味都係第一次食, 帶微微醎味, 好smooth, 唔heavy, 粒粒水瓜柳酸酸地, 整體味道夾得幾好.>頭盤- 西班牙🇪🇸奄列配薯仔及意大利🇮🇹青瓜伴田園沙律係一個厚嘅奄列餅, 餡料有蛋(of cos🤣), 切片意大利青瓜同薯仔, 以一個深底煎鍋慢火煎成, 切起個型咁完整就係大廚技術表現, 食落有蛋香, 點埋蛋黃醬仲好滑添.> 主菜- 西班牙🇪🇸墨汁魷魚燴飯配香蒜蛋黃醬 (HKD188)黑mun

商務午市套餐

餐前麵包

WoW, 好暖嘅包, 有油, 醋點.
頭盤- 烤牛仔肉薄片配呑拿魚沙律醬伴西西里水瓜柳
烤牛仔肉薄片配呑拿魚沙律醬伴西西里水瓜柳

頭盤- 西班牙🇪🇸奄列配薯仔及意大利🇮🇹青瓜伴田園沙律
西班牙奄列配薯仔及意大利青瓜伴田園沙律

西班牙墨魷魚燴飯配香蒜蛋黃醬

黑mun mun嘅墨汁魷魚燴飯實在吸引, 扁平嘅煎鍋係薄薄一層墨汁燴飯, 由生米一路吸收唒湯成熟飯, 當然唔小得墨魚汁好幾粒魷魚🦑肉, 意大飯嘅口感好軟腍juicy.
主菜- 香煎海鱸魚伴烤蔬菜配紅菜頭莎莎醬 (HKD188)
香煎海鱸魚伴烤蔬菜配紅菜頭莎莎醬

厚切鱸魚煎得夠香, 上面蓋住大量切粒紅菜頭同蕃茄, 仲有羽衣甘藍伴碟, 鱸魚肉質新鮮.
甜品

Brownie蛋糕, 即刻order杯咖啡先
咖啡, 茶
咖啡,  茶