2024-11-15
餐廳:瘋狂小面地點:中環士丹利街樓上餐館菜式:川菜餐牌:主打小麵(即係傳統重慶小麵),餐牌基本上就係三款組合既麵餐,麵+飲品 $87麵+飲品+小吃/甜品 $98麵+飲品+小吃+甜品 $109另設加一。飲品同小吃都可以加錢升級。另外可以再加料。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,同埋麻度同辣度。自己剔紙落單。瘋狂擔擔面 瘋狂擔擔面用新鮮水麵,餐牌寫明非油炸或掛麵,又真係食得出,好健康。d麵都唔會話太軟身或一pat pat,分量足,加有足量肉醬,好惹味。我叫左BB辣同BB麻,肉醬辣度剛剛好,只係微微麻辣,撈埋青瓜絲,蔥花,脆花生,仲有兩條菜心苗,口感味道都唔錯。番茄牛肉麵 首先飲啖番茄湯,湯底超正,帶有天然番茄甜味,食到番茄肉。番茄配蔥花同香茜好夾!另有5塊超薄切牛肉,非常重滷水味,配番茄湯剛好!仲有兩條菜心苗。我另外加左款料。大排 加$21 另加一呢個價錢有3件大排,整得頗淋,軟骨完全可以食,都有唔少肉食,非常重滷水味。熱羅漢果冬瓜茶,烏梅汁 (跟餐) 唔洗加錢飲品有4款,烏梅汁好酸吓。熱羅漢果冬瓜茶主要係羅漢果味,唔過甜。總括而言,呢度d麵都唔錯,上菜快速,地點方便。
地點:中環士丹利街樓上餐館
菜式:川菜
麵+飲品 $87
麵+飲品+小吃/甜品 $98
麵+飲品+小吃+甜品 $109
另設加一。
瘋狂擔擔面
番茄牛肉麵
我另外加左款料。
大排 加$21 另加一
熱羅漢果冬瓜茶,烏梅汁 (跟餐)
總括而言,呢度d麵都唔錯,上菜快速,地點方便。