2017-01-12 2592 瀏覽
真•日式居酒屋🎋🎋🎐裝潢充滿日式居酒屋風格,設計用心,仿佛置身於日本的感覺。燈光調得比較暗,以台階區分個室,令人舒適的空間感。《芝士厚燒玉子》$55呢度既最出名既就係厚燒玉子,蛋味濃。烹調時間處理好,一層層的玉子入口仍然有流心效果,質配合Cheese更加match,質地軟綿綿又滑,有拉芝效果 ❤平時外面食到既玉子燒有d粗製濫造,唔係太甜就死實,但呢度食到既感覺係用心製作,無論火候味道都調控得適宜,不仿一試。👍👍《一門沙律 $58》簡單食材,新鮮蔬菜沾上酸溜的胡麻醬汁。😝作為開胃前菜,絕對勝任有餘,蔬菜有預先處理,入口非常清爽,再加入大量紫菜絲,口感爽脆。食物唔需要大堆頭,簡單反而能夠帶出食材的鮮甜真味。雖賣相唔華麗,但作為招牌沙律,卻有實而不華的感覺。《上湯唐揚豆腐》🔥唐揚"在日文中代表油炸的意思,只要抓好油炸的時機,裹著酥脆的外皮的豆腐搭配。外面脆卜卜,入面豆腐仍然嫩滑。簡單比例的醬汁,加上舞動的柴魚絲,已經襯托出食物的真味。完全零油膩感,吸盡柴魚上湯的鮮味。👅冷麵壽司盛------------一門地點: 銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓。
真•日式居酒屋🎋🎋

《芝士厚燒玉子》$55

《一門沙律 $58》
簡單食材,新鮮蔬菜沾上酸溜的胡麻醬汁。😝

《上湯唐揚豆腐》
冷麵
壽司
------------
一門
地點: 銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓。
  • 厚燒玉子