2024-02-15
呢間餐廳真係超正㗎!環境好舒適,職員都好nice好親切,成晚食得好開心。佢哋個餐廳有好多款清酒可以揀,真係好多選擇㗎。我地6個人叫咗4枝唔同既sake,但掛住傾計唔叫得影相。除咗環境,食物都一流。佐酒前菜,真係可愛到唔舍得食㗎!貓貓形狀裡面有海鮮沙律,仲有蓮藕片同紫薯,貓貓樣真係超級可愛!唔止可愛,味道同造型都好出色㗎。串燒都係炭燒,火候燒得啱啱好。炭火串燒套餐就有雞皮、雞心、雞肝、雞腸同雞腎,滿足到雞肉迷啦。雞頸肉同雞胸軟骨,雞髀肉味道都好好㗎,肉質彈牙香嫩。尤其係雞髀肉,食完之後我地encore叫round。仲有同紫蘇葉雞胸肉,紫蘇葉帶嚟一種清新嘅味道,但相對其他雞肉串燒,雞胸肉就有啲乾同少汁啦。最特別嘅就係燒厚切牛舌同燒牛筋啦,牛舌肉質嫩滑,味道香濃,燒得外脆內嫰,真係驚喜,推薦。牛油烏賊肝醬炒魷魚,味道香濃,烏賊肝醬同鮮甜魷魚一齊,好好味。白蝦唐揚,送酒一流。酒盜風炒小松菜就係味道鹹香,好適合配酒嘅小菜。其他嘅小菜包括枝豆、露筍、青椒仔同雞肝芝士拌勻醬配多士都好好食。燒飯團茶漬飯(明太子),飯團燒到表面焦脆,好好味。另外餐單入面嘅fusion「兩姊妹」麻辣菜式真係特別,有唐揚蘿
除咗環境,食物都一流。
串燒都係炭燒,火候燒得啱啱好。
白蝦唐揚,送酒一流。
酒盜風炒小松菜就係味道鹹香,好適合配酒嘅小菜。
燒飯團茶漬飯(明太子),飯團燒到表面焦脆,好好味。
另外餐單入面嘅fusion「兩姊妹」麻辣菜式真係特別,有唐揚蘿蔔糕同煳麻唐揚炸雞。煳麻醬香味濃郁,令人回味無窮,啲辣味真係超正,可以沾其他菜式一齊食。如果你鍾意食辣嘢嘅話,一定要試下呢度嘅麻辣菜式。