2019-09-03 725 瀏覽
我好耐無去食燒肉,但又想食火鍋,見到依間餐廳同時可以做完哂兩樣野,仲可以食海鮮,緊係過黎試試佢啦。我地就點左依個雙放題黎食。首先係一個刺身頭盤,有六種海鮮,不得不說,真係樣樣新鮮,毎款都食到食材原本嘅鮮味,三文魚係厚切,赤蝦多膏,其他都比同價錢放題為好,中意食嘅仲可以加啲錢升級任食刺身。跟住就到牛肉豬經任食環節,牛肉大部份嘅肥瘦岩岩好,無論磯燒定火鍋,牛肉味都係非常之濃,絕對係高級水準,而用磯燒方法,牛肉會更加香,充滿油脂感,用火鍋方式就會少點油脂感,各有好處。豬肉則比較肥,磯燒後甚至可以變得焦脆,亦可以食得出豬肉味。依到仲有三款凍海鮮任食,有青口,蝦同螺。水準都係好好,我前前後後應該食左6,7隻螺,事關我真係好中意食螺,同佢好重螺味兼啖啖肉。食得悶,仲有其他腸類丸類菜類可以食。而去到最後作結,緊係要燒菠蘿啦,燒完之後夠哂甜啊。飲品都係任飲的,叫左花茶同水果梳打,花茶有花香同微甜,幾好飲,梳打夠哂凍,飲落去夠哂爽。最後依餐都食得幾滿足,可以食足兩個鐘,食材又新鮮。係可以再回頭食嘅餐廳。

豬肉則比較肥,磯燒後甚至可以變得焦脆,亦可以食得出豬肉味。

依到仲有三款凍海鮮任食,有青口,蝦同螺。

2019-08-25