2009-10-25 15 瀏覽
補祝朋友的生日飯 ! 本想到 7 樓吃吉烈, 可惜時間太早了......... 6 點未到 .. 人家似乎仲未開門 !企係車立入面唔知上定落好, 結果上左 9 樓~見到入面有一枱人食緊先入去 ..... 第一位 serve 我地的是韓國(美)女啊 ~ ^^ ~點了:BBQ:的綜合燒肉( 260 ) - 牛, 豬, 雞, 羊 都齊了! 份量比想像中多! 吃不完 !!小菜:燒鯖魚 (90)石頭飯 (100)先來前菜7碟 - 份量也不少..... 那碟紅紅的蘿蔔好好吃 !! ( 這是我第一次吃蘿蔔!!!!!!!)接著是那碟肉 - 好大盤...... 韓國美女先替我們把肥豬肉放到爐上燒, 再把那卷牛肉剪開~牛肉好好味 - 醃得好入味 !!! 其餘的都好吃 ~ 友人不好羊肉, 嫌騷~ 愛好騷味的我二話不說就ko左d 羊肉 , 騷味算不上濃烈, 唔講唔覺添 -.- 比較搞笑係盤肉有幾粒年糕, 我地仲有得玩下燒年糕......哈仲有就係拎佢墊肉既菜黎燒... 然後包番d 肉, 好似豬肉菜包咁, 另有一番風味哈哈 !石頭飯ok - 侍應幫我地加埋辣醬lo好再筆埋~ 唔洗自己搞~燒鯖魚 - 友人話有d
補祝朋友的生日飯 !

人家似乎仲未開門 !
企係車立入面唔知上定落好, 結果上左 9 樓~
見到入面有一枱人食緊先入去 .....

第一位 serve 我地的是韓國(美)女啊 ~ ^^ ~

點了:
小菜:燒鯖魚 (90)
石頭飯 (100)

牛肉好好味 - 醃得好入味 !!!

燒鯖魚 - 友人話有d 腥 , 然而我天生吃不出腥味+超喜歡吃魚, 所以又比我整條ko ~ 不過說實話燒得不算太好吃.... 下次不會再叫

吃得超飽, 之後再有生果 + 糖水 !!
糖水有驚喜 - 玉桂薑茶 - 有助潤喉, 食完燒烤野就至岩 ! 正 !!

7 點食完, 果時開始多人嚕~
都有d 韓國人黎食, 韓國美女就會過去邊 serve 邊吹水, 幾 nice
但有d unknown 國籍的侍應就有待改進, 包括久久唔識加茶..
香港人侍應就一貫既話頭醒尾啦~

HKD500兩人, 會再幫襯
2009-10-24