2019-02-22
返完一晚工身心俱疲要食返d comfort food呢間之前經過已經想試,openrice仲有得bk定位環境舒服,唔嘈,但又唔會靜到令人唔自在見出面balcony都有位,好chill咁,不過已經有人坐咗好抵!有個oyster promotion, $178有2杯酒同4隻蠔,即叫平時呢個價2杯酒都叫唔到見全場其他客都有叫黎到d蠔大大隻,味道爽甜,蠔味適中用上嘅白酒係Chardonnay,常見,亦易入口,適合大部分人嘅口味叫完蠔set,再慢慢睇menu嗌咗2個small plate同2個mains1.Red prawn見好多人食,所以試下先有waiter黎係你面前燒隻蝦之後教我哋食嘅時候先壓扁蝦頭,等蝦膏留出,沾上米通蝦膏勁多,等一次見隻蝦有咁多膏先試沾上蝦膏嘅米通,甘甜,蝦味充满成個口腔蝦肉位置,殼已經預先起咗一切就食得,肉質嫩2. manila clams份量都幾多,蜆幾大隻用上白酒加百里香呢個冇得輸嘅組合配上小法包沾汁食,好味道當初揀呢間餐廳,就係比佢個海膽pasta吸引果然不負所望超濃郁嘅海膽,每條意粉都掛滿咗海膽醬海膽迷必食呀!朋友係食肉獸,另一個main叫咗炭燒USDA pri
要食返d comfort food
呢間之前經過已經想試,openrice仲有得bk定位
環境舒服,唔嘈,但又唔會靜到令人唔自在
平時呢個價2杯酒都叫唔到
見全場其他客都有叫
黎到d蠔大大隻,味道爽甜,蠔味適中
叫完蠔set,再慢慢睇menu
嗌咗2個small plate同2個mains
1.Red prawn
見好多人食,所以試下
先有waiter黎係你面前燒隻蝦
之後教我哋食嘅時候先壓扁蝦頭,等蝦膏留出,沾上米通
蝦膏勁多,等一次見隻蝦有咁多膏
先試沾上蝦膏嘅米通,甘甜,蝦味充满成個口腔
蝦肉位置,殼已經預先起咗
一切就食得,肉質嫩
2. manila clams
份量都幾多,蜆幾大隻
用上白酒加百里香呢個冇得輸嘅組合
配上小法包沾汁食,好味道
當初揀呢間餐廳,就係比佢個海膽pasta吸引
果然不負所望
超濃郁嘅海膽,每條意粉都掛滿咗海膽醬
海膽迷必食呀!
朋友係食肉獸,另一個main叫咗炭燒USDA prime牛, medium rare
炭燒味香,肉質tender, 牛味濃
份量都幾大
見到佢有做緊happyhour, 下次可以坐出面d位chill下