餐廳: 四方正宗重慶麻辣火鍋店
資訊:

10月頭去咗土瓜灣再食呢一間人情品小店既火鍋,$770/2位,2小時任食,吾包飲品今次叫咗麻辣鍋底大辣+藥材雞鍋,大辣都吾係好辣,但好多辣椒係度;雞鍋就好重既藥材味,雞味無咩今次叫咗好多未試過嘅餸:鵝腸平時我唔食,覺得有浸怪味,好似啲羊咁腥腥地,今次朋友想食我又試咗一條,嘩真係超級新鮮好味出面爽口腸入面滑嫩,冇腥味,結果叫咗第二碟鵝腸食,真係太好味今次仲叫咗田雞,田雞好大隻好多肉,仲好滑嫩,滾好耐都仲好滑,讚以後想食田雞辣火鍋唔使返大陸小食叫咗碟麻辣豬脷,豬脷幾爽口好食,不過隻辣都係怪怪地然後仲叫咗好多上次食過好好食嘅餸:鍾意食雞子一定要,好大粒好好食,但係唔腥既,同朋友好鍾意食叫咗兩份雞子,滿足仲有雞子嘅放題願望牛胸爽都係必點,兩碟都係好爽口彈牙,油脂分配好好,真係食得出好新鮮,正白色千層肚(牛柏葉)都係一定要叫,真係好新鮮,爽口彈牙,唔會嚡十十,牛柏葉叫咗3碟,哈哈黑色毛肚上次食麻麻地,好韌好嚡,今次諗住俾多次機會佢,但係都係一樣好靭,呢個下次唔會再叫最後都俾多次機會牛舌,今次牛舌薄切,口感無咁嚡身,好食好多喎,有改善讚整體呢間真係超級好食,好新鮮嘅食材,而且份量好足,所以今次好多
大辣麻辣鍋+藥材雞鍋

以後想食田雞辣火鍋唔使返大陸
牛胸爽、毛肚、黃喉、田雞、大腸、鵝腸

小食叫咗碟麻辣豬脷,豬脷幾爽口好食,不過隻辣都係怪怪地
麻辣豬脷

牛胸爽
牛舌
牛柏葉、萵筍、田雞
雞子、毛肚、鴨血豬紅、鵝腸、黃喉

整體呢間真係超級好食,好新鮮嘅食材,而且份量好足,所以今次好多都叫左半份咁上,怕食吾哂。麻辣湯底比出邊放題嚟講,都相對地正宗,但略嫌辣度唔夠,不過佢嘅辣係有鹹味,唔係死辣。
一間店兩個人做,上菜速度都算OK吾算太慢,而且疑似男老板服務態度好有善,好和藹可親,令到我成日都好想再過嚟支持佢,支持呢類型嘅小店

價錢2個人食$770,係少貴,不過食材真係非常新鮮,都值得支持再幫襯

牛胸爽、毛肚、黃喉、田雞、大腸、鵝腸
麻辣豬脷