2018-10-04 63 瀏覽
收工又同左班同事去食甜水,唔知搞乜鬼,竟然食開個兩間都無開,一間排哂長龍,另一間鋪頭太細,我地一行七人,除非佢清哂間鋪,我地先夠位坐🤢 特登行過黎,唔係無得食呀嘛😭😭行入少少,係舊松記位置,好彩轉手後都仲係糖水鋪😂?老細好熱情,開左枱係岀面俾我地坐,仲有大風扇。呢幾日涼涼地,坐岀面都舒服😌可惜,實在等得太太太太太耐!!!! 全場得佢一個人做,收銀,落單,上菜,執枱都係佢😑 本身坐底左佢話去拎menu俾我地,最後等左十分鐘,嗯,都係自己去拎啦。之後落左單,上左四個糖水就停左。等左成九個字再催佢,終於有得食😴😴 真係等到訓著甘滯😪 隔離枱都有同樣情況,聽到佢地話等杯咸檸七之類既野飲都等左七個字🤭 希望佢可以快啲請多啲人手,如果唔係好快拜拜👋🏻👋🏻 雖然個?老細好熱情好好人,但真係等得太耐🙄等到花兒也謝了的芋圓西米露 $26老實說,個西米露唔係我口味,係一種說不出的怪,但唔係難食既。可能係覺得溝左水既關係? 但食落又唔係淡。anyway,我啲同事話係幾好食,各人口味不同掛🤷🏻‍♀️反而芋圓就真係好食👍🏻 黃薯,紫薯,芋頭全部都食到好重味,唔似岀面個啲得個色但無味。而且有咬口,係岀色既😏
行入少少,係舊松記位置,好彩轉手後都仲係糖水鋪😂

等到花兒也謝了的芋圓西米露 $26