2024-02-19
位於美麗華嘅一間連續13年米芝蓮一星嘅中菜館🌟🤩菜式十分有水準🙌🏻環境寬闊,枱與枱中間都有好多行人位,服務也好到位🤭蓮子百合湯十分足料😍清甜細膩,口感偏幼滑👍🏻飲到有百合蓉,粉粉地嘅口感😆好適合女士飲,好潤又可以滋養肌膚野生鮮海蝦餃師傅手勢包得好好🤩有十二層摺疊好傳統,皮薄,晶瑩通透,內餡鮮蝦新鮮,彈牙十足🤭千層糯米飯傳統嘅一個點心🉐有七層咁多‼️ 米粒不會過份黏,蒸得剛好,有兩層帶有蛋黃,一啖食落會帶有嚼勁香煎蘿蔔糕每舊都厚薄適中煎得表面金黃,邊邊有微焦,香氣非常誘人🫣自己覺得口感偏濕而柔軟粉多蒸燒賣仔招牌經典點心💛燒賣皮薄,內餡足料飽滿,每一啖都融合豬肉嘅鮮嫩和蟹皇豐富滋味生磨蛋白杏仁茶杏仁味香噴噴🤤聞到陣陣杏仁香氣,特別香濃,飲落細膩順滑,加入蛋白提升層次感,滋潤養顏,回味無窮😋😋📍富豪酒家尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖
蓮子百合湯
野生鮮海蝦餃