放左工同朋友要食好啲放鬆下 係圓方行街咁岩比我地搵到米芝蓮推介既 天天海南雞飯 🐔見到門外仲有蔡瀾先生提筆既 「吃得痛快」果然冇推介錯 真係好好食😋🍽本身想叫個獲得新加坡米芝蓮推介既 天天海南雞飯+油飯 😍 不過佢地實在太受歡迎喇 我地仲要到夜晚8點鐘先叫野食 結果賣哂😣 (下次要再試過!)最後我地叫左同樣人氣爆燈既 正宗海南雞+白飯 呢個份量2個人share岩岩好😋😉先講個海南雞 首先啲海南雞肉真係好鮮甜🤪 啖啖肉咁食落肚真係好幸福😚(不過大家都要小心啲碎骨喔)超滑嫩既雞肉加上滿滿薑蓉 是最正既配搭🥰 雖然油飯賣哂 但熱騰騰既白飯配上海南雞都已經好好味😚十分滿足!另外 我地都叫左人氣之選既松露蝦多😚 呢個都係我既誠意推介呀😋 外脆既多士外包包著厚厚既黑松露醬 蛋 同埋厚厚既蝦肉 多士上面仲有海量黑松露醬🤩多重口感既多士令啖啖食落口都好豐富 😚 真是不能錯過此外 我地都叫左 原味小籠包 🥳 裝住小籠包個盒子好精緻好靚 👏小籠包上面插左支小管 入面係黑醋嚟 🤓大家可以隨心擠入黑醋落小籠包入面 好特別呀👍 小籠包入面既肉餡好多汁 記得要趁熱食喔🙈野飲方面 我地每人左杯招牌超級水果茶 真的如

正宗海南雞

多重口感既多士令啖啖食落口都好豐富 😚 真是不能錯過

野飲方面 我地每人左杯招牌超級水果茶 真的如其名 非常大杯 (1000ml) 簡直係可以2-3個人share 既份量😉 杯水果茶唔會好甜 岩哂我口味 呢到仲要好貼心 特別比左支長叉我地去食啲生果😍

甜品就當然唔少得豆腐花喇😙 呢到既豆腐花真係滑到無得彈 滑溜不已 食落去已夠甜 唔使刻意加黃糖/糖漿 我地覺得唔夠喉 所以再叫多碗😏

總括嚟講 呢到既食物質素無可挑剔 而且地方乾淨舒服 😌加上員工都好好招待 果然係米芝蓮推薦呀!
正宗海南雞
  • 松露蝦多