2018-07-15 152 瀏覽
又係weekend foodie 搵野食的時候。聽朋友講粉嶺聯和墟最近開左間有趣又抵食的泰菜。立即揸車入去試一試,好易搵,係和泰街教堂隔離,有個露天car park然後過馬路直行就到雄泰!一入去見到爆場就知係好野👍差不多枱枱都海南🐔🍚咁唔洗講一定要order!個飯一到我已經同佢拍下寫真,因為真係好正,雞皮好滑D肉又唔鞋口,真係好有🐔味,個飯好香同埋唔爛,粒粒分明,直頭食到心心眼😍超爽皮!老公就食左個牛肉船河,湯頭好香!我地仲試埋個冬陰公湯,味道好好又balance, 因為之前飲個有D好酸,有D又好咸同埋得個辣味,呢到睇🉐️出下個心機有D料到😏我真係好喜歡呢到D裝修,檣上圖畫有特色,而且餐廳擺設又好似有D懷舊,幾有趣。九龍城大部分的泰菜館全部都係神像,所以,係呢度食野感覺幾特別😊我地食左4様野加兩杯野飲,都係佰零蚊,我老公問有冇計錯數😂😂真係會再Encore !
2018-07-15
2 分鐘 (堂食)
午餐
  • 泰式海南雞飯