2024-09-05 438 瀏覽
紅磡德美同其他分店的menu不同,而且環境相當有日式feel同空間大,所以今次就帶剛回香港的朋友一起去食。魚子吞拿魚腩丼德美的吞拿魚蓉無外面壽司店的油膩,而且份量超級爆滿,成座迷你山甘,用黎撈飯都剩低好多,好抵。壽司飯加入香菇及飯素,有淡淡的醋味及鹹香味,好送飯,推薦。三文魚子粒粒飽滿,鮮鹹味十足,而且好似帶有少少酒精香味,可能有另外醃過。吞拿魚蓉完全無筋,食得好舒服,魚蓉軟綿,魚味淡淡,蛋黃增加滑溜口感,配上由調味的壽司飯,可以越食越滋味但毫不重口。北海道甜蝦帶子魚生丼帶子同三文魚都十分厚身,基本係刺身份量。三文魚肉質結實,脂肪不多但魚味濃。帶子淡淡鮮鹹味,亦都好厚身。甜蝦連埋蝦頭,可以食到蝦膏,蝦肉都好新鮮,淡淡肉。鐵板牛舌上臺就聽到“滋滋”聲,然後伴隨著牛脂肪的香味。小編開頭以為是厚切牛舌,原來是薄切牛舌。牛舌幾爽口,牛味適中。牛油脂的香味比較突出,會在食到一半時比較明顯。份量有點偏少,但因為主食份量好足,當是一個小食分享就剛剛好。前菜同甜品德美高CP的其中一個原因係佢係套餐,包埋前菜同甜品,令到人覺得好完滿德美壽司(紅磡)紅磡德民街31號黃埔新邨安富樓#德美 #德美壽司 #紅磡

魚子吞拿魚腩丼

北海道甜蝦帶子魚生丼

鐵板牛舌

前菜同甜品

德美壽司(紅磡)
紅磡德民街31號黃埔新邨安富樓
#德美 #德美壽司 #紅磡美食 #紅磡 #吞拿魚蓉 #魚生丼 #foodie #hkfoodie #foodiehk