2024-11-08
係荔枝角做完野就去附近既D2 Place 1 搵食, 係3樓行左一圈,最終去左最裡面既越南野食,因為俾佢既環境吸引左, 佢做到好似cafe 咁好多乾花係到, 同埋感覺好企理。去到會有侍應問要普通水定係有氣水, 我就叫左有氣水。越式芝士咖哩農夫包 (豬頸肉)$158見到呢個好吸引,同埋而家好少舖頭有整呢類款式既菜, 成個農夫包烘到好脆, 裡面就裝住咖哩同其他食材, 有薯仔, 豬頸肉等等, 味道唔會太辣, 似日本咖哩, 甜的, 農夫包烘到好脆, 所以較易切開, 食完呢個都好飽。素菜扎肉撈檬 $88不得不提,呢度有專屬素食者既餐牌, 可以俾素食者有更多的選擇, 我朋友就是素食者, 當仍見到素食MENU , 真的很開心。而且每樣都好食, 呢個撈檬既扎肉真的好似真肉,沒有奇怪的味道。馬拉盞炒菜 $78夠鑊氣, 菜的味道很好又爽口。越式圓椰汁凍 $68呢個好得意, 整左一個公仔樣, 食落椰汁味重。Make your own Smoothie $68一定要試下, 佢有好多唔同既味道選擇, 可以自選3樣, 好似開盲盒咁, 唔知佢會整到咩味。我就揀左熱情果, 牛油果同桃, 上面仲有奶蓋同爆珠, 都幾
係3樓行左一圈,最終去左最裡面既越南野食,
同埋感覺好企理。
去到會有侍應問要普通水定係有氣水, 我就叫左有氣水。
越式芝士咖哩農夫包 (豬頸肉)$158
見到呢個好吸引,同埋而家好少舖頭有整呢類款式既菜,
食完呢個都好飽。
素菜扎肉撈檬 $88
不得不提,呢度有專屬素食者既餐牌,
可以俾素食者有更多的選擇, 我朋友就是素食者,
馬拉盞炒菜 $78
夠鑊氣, 菜的味道很好又爽口。
越式圓椰汁凍 $68
呢個好得意, 整左一個公仔樣, 食落椰汁味重。
Make your own Smoothie $68
我就揀左熱情果, 牛油果同桃, 上面仲有奶蓋同爆珠, 都幾得意同好飲。