2024-10-06 226 瀏覽
慈素小聚素食好推介今日我同朋友去咗慈素小聚🫶🏻食物質素好高!味道好款式又多!非常推介大家⭐️京都片皮鴨真係神乎其技!素版嘅「鴨皮」竟然做到咁脆,咬落去有層次感,加埋青瓜絲同甜麵醬,令到我哋完全唔覺得自己食緊素菜。⭐️燒賣真係一啲都唔比肉燒賣差。用豆腐同菇類整成,仲有啲特別香料,咬落去每一口都充滿驚喜。⭐️台式滷肉飯係我哋今日嘅亮點之一。齋肉代替豬肉,滷汁完美滲入每一粒飯,香氣四溢。⭐️鮮竹蒸牛肉球一上枱嗰陣就已經香到不得了。齋版牛肉球口感竟然可以咁似神似!⭐️台式叉燒割包就更加唔使講。齋叉燒甜味適中,配埋花生碎同酸菜,割包每一啖都令我哋食到停唔到口。甜品時間⭐️花生鹹蛋糖圓真係好玩味。鹹蛋黃同花生竟然可以咁夾,外皮煙韌,內餡香濃,令人一試難忘。飲品⭐️海鹽焦糖拿鐵**係完美收尾。焦糖嘅甜同海鹽嘅鹹形成奇妙對比,咖啡香濃但唔會過苦,令人齒頰留香。慈素小聚每一道菜都充滿創意同心思,絕對值得再嚟!呢度無論素食者定非素食者都會食得開心!
慈素小聚素食好推介

今日我同朋友去咗慈素小聚🫶🏻食物質素好高!
味道好款式又多!非常推介大家

⭐️京都片皮鴨真係神乎其技!