2017-02-24
今日約左朋友吹吹水, 朋友介紹大角咀有間餐廳有BURGER 食之外, 仲有啤酒飲TIM. 望完店名後都會好容易記得, 因為店舖位於CORNER位, 於是店名便改為了CORNER 32, 店子小小, 但望見餐牌種類都算多, 而且價錢亦唔貴.我們點了芝心漢堡配香脆薯條$69, 嘩!! 一上枱我們都目瞪口呆了, 這個漢堡好大個呀, 而且入面既芝士好似溶岩般流哂出黎, 賣相已經流哂口水啦, 後來得知原來呢到既漢堡係自家制的, 唔怪得肉質咁鬆軟啦, 仲有D菜好新鮮, 再配上醬汁令到味道更加好味, 不過包反而會厚左D. 仲有薯條, 勁大條, 又多, 啱啱炸起超好食, 有2款汁比你點, 正!!之後朋友點了啤酒, 我就點了花茶 - 百花養生茶, 裹面有黑拘杞, 康仙花, 金邊玫瑰, 千日紅, 金盞菊, 紅栆片, 桂圓肉, 哈哈好足料呀, 原來係有助調養氣血, 滋潤養顏. 飲落去會重紅栆桂圓味, 帶少少玫瑰花香味, 賣相都好靚架.
我們點了芝心漢堡配香脆薯條$69, 嘩!! 一上枱我們都目瞪口呆了, 這個漢堡好大個呀, 而且入面既芝士好似溶岩般流哂出黎, 賣相已經流哂口水啦, 後來得知原來呢到既漢堡係自家制的, 唔怪得肉質咁鬆軟啦, 仲有D菜好新鮮, 再配上醬汁令到味道更加好味, 不過包反而會厚左D. 仲有薯條, 勁大條, 又多, 啱啱炸起超好食, 有2款汁比你點, 正!! 之後朋友點了啤酒, 我就點了花茶 - 百花養生茶, 裹面有黑拘杞, 康仙花, 金邊玫瑰, 千日紅, 金盞菊, 紅栆片, 桂圓肉, 哈哈好足料呀, 原來係有助調養氣血, 滋潤養顏. 飲落去會重紅栆桂圓味, 帶少少玫瑰花香味, 賣相都好靚架.