2024-02-26
最近去咗Sake Bar CHU CHU 🍶 真係好想介紹下,真心推介!成個vibes 好正,酒同食物都會令人想回頭!酒鬼嘅我,對酒有一定要求,尤其Sake Bar ,要夠多選擇🍶,同最重要係有專業人士介紹,唔係其實咁多款真係唔知點揀!我咁推介Chu Chu 嘅原因係在場嘅staff 都好細心同專業,了解你嘅口味,細心解釋。所有推介有唔同之餘仲好中個人口味🥰 不過真係太多,要分多幾次去試🤣但講到最驚喜估唔到係食物!每一樣都好有質素,估唔到sake bar 嘅食物比居酒屋更好味😋佐酒小菜 好得意但又好好食嘅熊仔🐻炭火串燒set 🍢- 廚師發板嘅雞串燒,雞皮雞心同雞軟骨都好好味,調味剛好!椒麻雞寶藏- 呢個同兩姊妹crossover 嘅 dish 真係超驚喜🤤🤤 兩姊妹嘅醬汁出名舊嘢未,有少少辣,加上雞內臟,簡直一絕👍鱈魚白子醋物- 超開胃之選,白子好新鮮,配埋特製嘅醋汁,好開胃🤤清酒煮廣島蠔🦪- 啲蠔幾大隻,配上清酒煮法已經好鮮甜!厚切牛舌- 燒得剛好!好彈口有多汁,唔會靭👍白鱔- 外皮香脆肉質嫩!味醂魚乾- 送酒一流啦😂燒高菜白魚飯團- 燒得好正,外脆內軟🍙
佐酒小菜 好得意但又好好食嘅熊仔🐻
清酒煮廣島蠔🦪- 啲蠔幾大隻,配上清酒煮法已經好鮮甜!
厚切牛舌- 燒得剛好!好彈口有多汁,唔會靭👍
白鱔- 外皮香脆肉質嫩!
味醂魚乾- 送酒一流啦😂
燒高菜白魚飯團- 燒得好正,外脆內軟🍙