2024-10-17
金鳳大餐廳位於將軍澳新都城中心三期,地址係寶琳貿業路8號地下G19-20號舖。呢間餐廳嘅環境幾舒服,適合同家人朋友一齊聚餐。最近我試咗佢哋嘅招牌牛柳餐,真係好滿意,以下就同大家分享一下我嘅用餐體驗。招牌牛柳餐加蒜牛柳餐真係佔據咗我心目中嘅一位!牛柳煮得剛好,肉質嫩滑而且味道鮮美,加上蒜香,令整道菜更添風味。牛柳嘅醬汁濃郁卻唔會蓋過肉味,搭配一啲青菜,既健康又美味。而且唔好錯過佢哋嘅羅宋湯,湯底酸酸甜甜,啖啖都係番茄味,十分開胃。裡面仲有牛肉同蔬菜,食落去暖心又暖胃,特別適合呢個季節。餐廳仲會配一個軟滑嘅餐包,真係一絕!餐包外脆內軟,抹上少少牛油或者直接食都好好味。再加上餐茶,完美嘅搭配!飲落去清新又舒服,真係唔會覺得油膩。整體而言,金鳳大餐廳嘅招牌牛柳餐真係值得一試,味道一流,服務態度亦非常友善。無論係同家人定朋友聚餐,呢度都係一個好好嘅選擇!下次一定會再返嚟,試下其他菜式!
招牌牛柳餐加蒜