2018-02-09 1113 瀏覽
上網SEARCH過DAS GUTE原來係A-1 BARKERY 旗下既其中一間餅店~唔怪得之每次經過都覺得佢D 蛋糕好靚好精美~好想試下~今晚慶祝男朋友爸爸生日, 要負責買個蛋糕~HEHE~可以乘機揀一個自己想試既蛋糕啦~~ 去到廚窗見到好多款都好吸引~價錢都係$200-$250左右~我自己最心儀既都係綠茶蛋糕~所以就決定左啦~ 綠茶之戀 $250個蛋糕外表漂亮, 而且上面仲有2粒馬卡龍做裝飾~好高雅既感覺~拎出既時候屋企人都好中意~大讚漂亮~誰知切開左係我預計既涵~XD(其實都係自己冇睇清楚就買)~> < 切開左原來有幾層, 開頭以為都係綠茶蛋糕, 點知原來係黑色既竹炭蛋糕, 中間仲有一層灰白色既啫喱層, 食唔出係咩黎~外圍先至係綠茶MOUSSE~雖然係意料之外既內涵, 但係都OK 好味既~唔太甜~下次有機會試下其他款~=]

綠茶之戀 $250

外賣自取